Valikko

Takomo Hukkarauta

Viikinkiseppä

Viikinkisepän saaga alkoi syksyllä 1987 Ilmolan pitäjässä, joka paremmin Ilmajokena tunnetaan. Historia on pienestä pitäen ollut suuri kiinnostukseni. Vuosituhannen vaihteen jälkeen tämä kiinnostus alkoi tehdä itseään ilmi käsitöiden muodossa. Kaikki alkoi muinaisaikaisista varusteista ja eteni kohti vaativampia käsitöitä. Materiaaleja on tullut työstettyä puusta metalleihin ja nahasta kiveen, mutta kuuma teräs on muodostunut vuosien varrella näistä rakkaimmaksi.

Tein metallitöitä harrastuksena muutamia vuosia. Taitojani kehittääkseni päädyin lopulta Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitokseen erikoismetallin ammattialalle. Siellä opin monet erilaiset metallintyöstötekniikat sorvauksesta valamiseen ja takomisesta hitsaamiseen. Taonta muodostui näistä ehdottomasti tutuimmaksi monien ylimääräisten ahjon ääressä vietettyjen tuntien aikana.

Metallipuolen jälkeen lähdin kehittämään liiketoimintaa näyttely- ja messurakennuksen ammattialan kautta. Tällä linjalla opin tilan ja tyylin salat sekä esineiden näytteilleasettelun yksityiskohdat. Markkinointia, rajatun tilan tehokasta käyttöä ja omaa yritystoimintaa tuli mietittyä ja kehitettyä huikeasti. Sepäntyöt pysyivät jatkuvasti taustalla vuokrattuani Hämeenkyrön Heiskan pajan käyttööni. Tämän pajan ansiosta pystyin pitämään taontataitojani yllä ja valmistamaan osia ja esineitä erilaisiin projekteihin.

Näyttely- ja messurakennuksen koulutuksen ansiosta ja kyseisellä ammattialalla valmistamieni myyntiteltan ja matka-ahjon avulla käynnistin markkinoiden kiertämisen kesällä 2012. Tästä kesästä alkoi uusi viikinkiaika.

Palvelut

Toteutamme monenlaisia tilaustöitä henkilöasiakkaille ja yrityksille rautaisella ammattitaidolla. Löydät meidät myös useista keskiaikatapahtumista!

Tutustu lisää palveluihimme!

Työkuvia!

Tietosuojaseloste

Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow
Load More

© Takomo Hukkarauta